Prajitura Harisa

de susu in Prajituri, 29 Iun 2012 | 6582 vizualizari

 

cu specific oriental, sursa este chiar de aici de pe site dar nu mai stiu exact de la cine, nu recomand aceasta prajitura pentru ca nu e cine stie ce, stiu ca mai exista si alte retete fara oua si unt dar ma intreb ce gust or avea acelea daca aceasta nu m-a dat pe spate

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr gris
  • 1 lingura cocos
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 800 gr iaurt gras
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana de apa
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harisa:

Se mixeaza galbenusurile cu untul topit si racit, zaharul vanilat, coaja de portocale si lamaie, se adauga apoi grisul si iaurtul treptat amestecand. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma. Se varsa continutul in tava tapetata si se da la cuptor pentru 60 de minute la foc mic. Se verifica la mijloc sa fie aproape gata, se toarna siropul si se mai da la cuptor 10 minute.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca . Prajitura se tine cateva ore la rece inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.06.2012, 21:19

Super!!

iry-gabriela 1

29.06.2012, 23:32

mmmmmmm ,ce buna!

Sim0na 1

02.07.2012, 09:58

Arata bine, dar cred ca fitosul meu nu ar papa-o..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in foi